84 Kč
/ ks
Skladem
(5 ks)
Přidat do košíku
Bio prášek z nepražených kakaových bobů se sníženým obsahem tuku.
Obsah kakaového másla nejméně 10%. Není alkalizovaný.
Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
Raw vegan kakao:
80g mandlí zalejeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme.
Země původu: Ekvádor.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1409kJ/339kcal; tuky 11g z toho nasycené mastné kyseliny 6,9g; sacharidy 14,5g z toho cukry 0,3g; vláknina 34,7g; bílkoviny 28,1g; sůl <0,1g.
EAN: 8594052882339
Detailní informace